Имам въпроси, на които все още нямам отговор! Искаме да

...
 Имам въпроси, на които все още нямам отговор! Искаме да
Коментари Харесай

Убийството на Митко от Цалапица - тъжна история с неясен край

  " Имам въпроси, на които към момента нямам отговор! Искаме да знаем кой накара сина ми да излезе от вкъщи ни?  Искаме да знаем за какво единствено прокуратурата е разпитвала Рангел, за какво не е е разпитан от кримиолози и психолози? Как на Митко му се счупи носа, като Рангел споделя, че има 3-4 удара, само че не и в лицето? Съдебномедицинската експертиза я видях за секунди. В прокуратурата ни споделиха, че минимум 30 минути е бил жив, за какво толкоз се пази тази експертиза? Аз 8 месеца не знам от какво тъкмо е умряло детето ми ". 
Прочетете още
  Куп значими въпроси, на които майката на убития Митко от Цалапица,  към момента не е получила отговор. 9 месеца тя ежедневно се моли за правдивост, само че към днешна дата в следствието има повече наясноти, в сравнение с обстоятелства. Дори след връщането на Рангел в България, огромна част от въпросите към момента нямат отговор.  Въпреки настояването за нов следствен екперимент, този път с присъединяване на Бизюрев, подобен към момента не е изработен, а може и изобщо да не бъде. Продължава водещата  версия на близнаците, които показват за място на убийството много друг сектор. В следствие на Тина Ивайлова и екипа на glasnews.bg, бяха показни фрагменти от охранителни камери, от които в действителност се виждаше, че мястото на случая е друго. 

 Димитър Малинов бе погубен на 20 юли в  пловдивското село Цалапица.  Той е бил извикан на среща, където е брутално пребит,а по-късно заровен. Разследващите откриват тялото му няколко дни по-късно. Заподозрян за убийдството е Рангел Бизюрев, който обаче към този момент е напуснал България с полет към Германия. Няколко дни по-късно са арестувани още двама– близнаците Валентин и Борислав Динкови. Те обаче отхвърлят да са взели участие в закононарушението, само че не всички считат по този начин. 

Разследването към случая и издирването на Бизюрев претърпяха голям брой обрати. Селото бе огласяно всяка седмица с викове  „ правдивост за Митко ”, а сълзите на майката на Малинов провокираха мощна социална реакция. Всички желаеха единствено едно- Рангел Бизюрев да се прибере и да каже цялата истина за убийството, тъй като той евентуално знае отговора на главния въпрос: „ Защо и какъв брой индивида учатваха в убийството на Димитър ”? 

Съсипаната майка и околните на Митко неведнъж проведоха митинги пред постройката на държавното обвиняване с искане за по-тежко обвиняване по отношение на близнаците от Цалапица. За всички в селото, Динкови не са просто укриватели, а съучастници в тази свирепост.  След месеци тъга, историята закупи и тъжна развръзка.  Рангел загуби дядо си малко след убийството. Възрастният човек се погуби, откакто внукът му избяга след убийството. Семейството на Митко също загуби член. Баща му умря от тежко заболяване, а преживения стрес се оказа съдбовен. Косвени жертви на обстановката бяха шефът на пловдивската полиция Васил Костадинов и няколко полицейски чиновници от Стамболийски, които съгласно управлението на Министерство на вътрешните работи бяха подценили обстановката. Те бяха уволнени дисциплинарно, само че по-късно съдът ги възвърне на работа. 

Междувременно Бизюрев бе открит в Дания и доведен под ескорт в Пловдив, с цел да бъде разпитан. Дългоочакваният роман на Бизюрев обаче се оказа много спорен. Четири удара в торса и ребрата е бил поел убитият Митко. Това е разказал пред проверяващите по време на  5 - часов разпит  Рангел Бизюрев. Категорично е отрекъл обаче да е удрял Малинов по лицето и да го е ритал. Друго  твърди очевидецът Борислав Динков, който  в показанията си декларира, че Бизюрев е удрял убитото момче и в лицето. 

Кой обаче е счупил носната бариера на Митко, довела до гибелта и на какво се дължат счупените му зъби?   По информация на TrafficNews здравната експертиза изрично потвърждава, че Малинов е умрял от счупена носна бариера, носни кости и адресирана кръв в белите дробове. Следователно удар по лицето сигурно е имало. Майката на Митко счита, че разказът на Бизюрев не е същинският сюжет на убийството и случилото се със сина й  не е случай, тъй като в случай че беше- нямаше да го заравят.

Преди близо месец Бизюрев беше разпитан, а от думите му стана ясно, че той дефинира убийството като " огромна неточност ". Рангел е разказал пред проверяващите, че всичко, което се е случило е било случай, в резултат на спор поради обидни реплики отправени към него. Той получил информация, че е бил обиждан от 24-годишния Димитър, ден преди жестокия побой над младежа. Затова изискал да се видят двамата, с цел да поговорят. В хода на срещата им се скарали и се стигнало до удари върху Малинов. Обвиняемият споделя още в разпита си, че не е целял да убива Димитър и изрично отхвърля удари в лицето. 

Установено е, че единият близнак донесъл кирка и лопата, с цел да заровят тялото, а другият обезпечил колата, с която са придвижили Митко. Двамата братя няколко пъти сменяха показанията си, само че изрично настояват, че не са учавствали в побоя. Именно по обвиняването за укривателство, Динкови пробваха да създадат опит да се признаят за отговорни, само че съдиите от Райоен съд взеха решение правосъдният развой да протече по общия ред, с цел да може Рангел още веднъж да бъде разпитан.

Очевидно е обаче разминаване във версиите за ударите по тялото на убития Митко, а думата на Рангел е против тази на братята. Въпреки че юристът на Бизюрев, пледираше за по-лека мярка, тъй като по думите му, той е предизвикал гибелта на Митко по несъобразителност, Окръжен съд-Пловдив го остави в ареста за непрекъснато. Скоро следва съвещание по делото на Близнаците, в което ще бъдат разпитеани очевидци. 

След описаната картина, всички си задават въпроса- Рангел Бизюрев ли пое цялата виновност? Какво ще опише на идното дело и ще стане ли ясно, кой е счупил носната бариера на Малинов, чакаме да разберем...

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР